salontafel

Een sfeervolle finishing touch met de mangohout salontafel

Een vast onderdeel van vrijwel elk interieur is de salontafel … wellicht niet de grootste der meubelen, voor velen is het wel de finishing touch van het interieur. Met een mangohout salontafel haal je een echte smaakmaker in huis! Waarom? Een vijftal redenen.

  1. Belangrijk onderdeel van je kamer

‘Lekker bankhangen’ werd een begrip in Nederland. En daarbij is de salontafel eigenlijk altijd dichtbij. Dan is het wel zo fijn om tegen een sfeervol meubelstuk aan te kijken. Een salontafel van mangohout brengt niet alleen sfeer; het is ook enorm functioneel. De perfecte plek om je boek of je drankje op te zetten.

  1. Tropische verrassing

Mangohout is niet zonder reden een belangrijke interieurtrend. Met de warme kleuren van het hout haal je als het ware het exotische karakter van de zoete vrucht die we allemaal kennen in huis. En juist die warmte werd nog eens extra belangrijk in periodes waarin we veel thuis (moesten) vertoeven.

  1. Natuurlijke look

Mangohout spreekt veel mensen aan vanwege het natuurlijke, soms zelfs grillige patroon in het mangohout … het maakt iedere salontafel uniek. Mango is hardhout met een robuuste uitstraling waardoor het prachtig te combineren is met vele andere materialen, onder andere met metaal. Om die reden past het ook in een veelvoud van stijlen thuis.

  1. Een duurzame keuze

De keuze voor een mangohout salontafel is een duurzame keuze. Mangobomen groeien namelijk snel, waardoor ze in relatief korte tijd veel hout produceren. Omdat de productie van mango’s al relatief vlot terugloopt, is het voor de boeren aantrekkelijk om de bomen behoorlijk snel te vervangen door nieuwe bomen. De bomen die worden gekapt om ruimte te maken voor die nieuwe bomen, worden hergebruikt en verwerkt tot de schitterende mangohouten meubels. Een mangoboom heeft dus een tweede leven na zijn productieve bestaan. Het schitterende hout gaat dus niet verloren.

  1. Flinke diversiteit

De mangohout salontafel is er in vele soorten en maten … van ovaal of rond tot vierkant of rechthoekig. De afwerking van het mangohout kan variëren van wat ruiger afgewerkt (robuust uiterlijk) tot een gladdere afwerking (eleganter design). Ben je benieuwd hoe mangohout in jouw interieur staat, dan is een mangohout salontafel wellicht wel het perfecte meubelstuk om mee te beginnen; nog niet te massaal aanwezig en toch op een plek waar je het regelmatig tegenkomt.

About the author