houten terras

Enkele manieren om het uiterlijk van je houten terras te verbeteren

Een houten terras is de perfecte plek om op een zomerse dag te genieten van de warmte van de zon en een zacht briesje. Als de winter bijzonder ruig is geweest, kan het terras er wat armoedig uitzien tegen de tijd dat de zomer er is. Onderstaande manieren om het uiterlijk van je houten terras te verbeteren, leiden je langs enkele snelle en eenvoudige manieren om van een saai terras de meest comfortabele plek buiten het huis te maken.

Het terras reinigen

Houten dekken kunnen er snel verweerd uitzien als ze niet goed worden verzorgd. Door ze krachtig te poetsen en de vlekken op het terras te verwijderen, ziet het er weer als nieuw uit. Dit helpt niet alleen om het tegen de weerselementen te beschermen. Maar het helpt ook om het uiterlijk van het houten terras te verbeteren. Bij een plaatselijke doe het zelf winkel, kan je een krachtige reiniger huren. Zo hoef je de dure aankoop niet zelf te doen en kan je een weekend doorbrengen met het proper maken van het houten terras voor een druk zomerseizoen.

Meubels plaatsen op je houten terras

Zodra het hout van het terras is verzorgd, begin je na te denken over de meubels die je er gaat plaatsen. De meeste huiseigenaren investeren niet elk jaar in nieuwe tuinsets. Dat betekent dat je goed moet zorgen voor de tuinset die je bezit. Eventuele roestige stoel- of tafelpoten kan je afschuren en opnieuw verven met een gecertificeerde buitenverf. Je kan ze ook opfrissen met nieuwe, of nieuw gestoffeerde, kussens. Als nieuw tuinmeubilair binnen je budget voor dat jaar valt, kies dan comfortabele stukken die uitnodigen tot loungen en ontspanning. Een grote eettafel buiten is ook een goede investering. Zeker als je je tijdens de zomermaanden vaak vermaakt met vrienden buiten en als je ervan houdt om buiten te eten. Houd de hoeveelheid meubels in verhouding tot de grootte van het houten terras. Het maakt niet uit hoe leuk een stoel is. Als het een druk gevoel op het terras geeft, is dit het geld niet waard.

Bloemen en planten

Een paar grote potplanten zijn perfect voor het decoreren van een houten terras. Plaats ze strategisch rond de ruimte om bepaalde gebieden van elkaar te scheiden, om privacy te bieden of om schaduw te bieden. Kies planten die geschikt zijn voor de hoeveelheid zon en schaduw die je terras vaak ziet tijdens de zomermaanden.

Het thema van je houten terras

Als je een echt uniek terras wilt hebben, kan je een thema kiezen voor het decor van het houten terras. Of het nu nautisch, tropisch of bloemig is, een thema kan een samenhangende ruimte creĆ«ren die zijn eigen charme en persoonlijkheid heeft. Thema’s maken het ook eenvoudiger om de ruimte te decoreren, omdat ze het aantal opties voor accessoires en stoffen beperken.

Kaarsen en verlichting

Overdag zijn kaarsen en verlichting niet nodig. Als het terras echter ‘s nachts wordt gebruikt, of zelfs in de schemering wanneer de barbecue wordt aangestoken, is het hebben van buitenverlichting essentieel voor het verbeteren van het uiterlijk van de terrasruimte. Touwlampen buiten zijn goede keuzes voor leuningen en in potplanten. Lantaarns met brandende citronella kaarsen kunnen op hangende beugels rond het terras of op de leuning worden geplaatst. Dat kan natuurlijk alleen als het terras hierover beschikt. Kies altijd goede verlichtingsopties die het meest praktisch en het veiligste zijn voor je gezin en je gasten.

About the author