binnendeuren

Hoe creëer je licht in je huis met binnendeuren?

Veel licht in je huis is niet vanzelfsprekend. Niet iedereen wilt heel veel licht in huis. Soms kun je ook niet meer licht creëren dan dat er is. In deze blog ga ik een aantal tips vertellen hoe je licht in jouw huis creëert met een binnendeur, of meerdere binnendeuren. Eerst even een aantal punten waarom mensen licht zo fijn vinden. Mensen worden er vrolijker van, en zo dan dus ook productiever gedurende dag. Tegenwoordig is het bij nieuwbouw woningen ook alleen maar glas, glas glas. Je ziet ontzettend veel schuifpuien wat een open en ruimtelijk gevoel geeft. Dit vinden mensen fijn.

Deuren met glas

Heb je in jouw woning nou 7 deuren zonder glas, en 2 met glas. Dan heb je waarschijnlijk in veel ruimtes al minder licht, dan in de ruimte met de deuren met glas. Dit kan natuurlijk ook een bewuste keuze zijn. Heb jij nou kleine ruimtes in huis, en zet je daar een glazen deur tussen naar een andere ruimte, dan wordt de gehele ruimte al een stuk groter. Nu heb je natuurlijk ook ontzettend veel verschillende glassoorten op webshops staan waarmee je kunt variëren. Zo hoef je natuurlijk niet altijd voor blank glas, dat alle licht doorlaat te gaan. Je kunt ook voor een glassoort gaan die minder licht door laat. Of voor een glassoort met een groter oppervlak. Die verschillende glassoorten zal ik hier onder vertellen.

Verschillende glassoorten

Er zijn heel veel verschillende glassoorten, zo kan iedereen ook zijn of haar eigen interieur volledig zelf bepalen. Door deze deuren wordt ook zeker het aantal licht bepaald. Je hebt bijvoorbeeld Blank Glas, die laat alle licht door. Maar je kunt ook kiezen voor getint glas. De naam zegt het al, het glas krijgt een tint waardoor er zon of lichtinval moeilijker doorheen komt. Je vindt bij Sleiderink de volgende binnendeuren met glassoorten:

  • Glas in lood
  • Mat glas
  • Nevel glas
  • Mat Facetglas
  • Getint glas
  • Figuurglas
  • Blank Facetglas
  • Blank glas
  • Rookglas

Wil je nou voor bepaalde ruimtes wel licht, maar ook privacy. Kies dan voor een deur met figuurglas. Dit kan bijvoorbeeld ook voor bij het toilet, maar dan niet de gehele deur. Bijvoorbeeld alleen de onderkant met figuurglas, en de bovenkant helemaal open. Hierdoor creëer je een mooie scheiding tussen privacy en open. Binnendeuren bieden veel mogelijkheden. Kijk bij Sleiderink naar veel mogelijkheden tussen verschillende deuren en glas opties.

About the author