houten ladder

Houten ladder kopen

Een houten ladder kopen doe je als het goed is maar 1 keer in je leven. Een goede houten ladder gaat namelijk een leven lang mee. Dan moet je wel op een paar zaken letten. Uiteraard heb je dan de juiste ladder voor jou nodig. En je moet de ladder van hout goed onderhouden.

Welke houten ladder kopen?

Je hebt de beslissing genomen om een houten ladder te gaan kopen. Maar welke is nu het meest geschikt voor jou? Dat bepaal je aan de hand van een aantal factoren. Als eerste moet je bepalen waar je deze ladder het meeste voor gaat gebruiken. Is dat om een dakgoot te reinigen? Of gebruik je hem het meest voor een schilderklus? Wellicht heb je hem het vaakst nodig om je ramen te wassen? Of gebruik je hem om bomen te gaan snoeien? Wanneer je hier een antwoord op hebt dan weet je ook hoe hoog je met deze ladder moet kunnen komen. Heb je dit bepaald dan is de laatste vraag waar je de ladder van hout kunt opbergen. Wel belangrijk om je ladder droog weg te leggen namelijk.

De lengte van een houten ladder

Wanneer je antwoord hebt op bovenstaande vragen dan kun je nu de lengte van je nieuwe houten ladder gaan bepalen. Je kunt enkele ladders kopen tot een lengte van 6 meter. De uitschuifbare houten ladders zijn er in lengtes tot wel 9 meter. Dus afhankelijk van waarvoor je de ladder gaat gebruiken bepaal je de lengte. De lengte is ook van belang voor het opbergen van de ladder. Een enkele ladder van 6 meter vergt best een grote schuur. Door een uitschuifbare ladder te kopen profiteer je wel van de lengte van de ladder maar neem hij ingeschoven minder ruimte in beslag.

De houten ladder onderhouden

Wanneer je een houten ladder hebt gekocht dan is het onderhoud belangrijk. Je moet deze ladders schoon en droog wegleggen. Daarnaast zijn de houten ladders voorzien van een laag lijnolie. Het is aan te raden om deze ladder jaarlijks opnieuw in deze lak te laten zetten. 

Houten ladders kopen bij Van Eldik Ladders

Welke houten ladder je ook kiest, bij Van Eldik Ladders hebben ze hem. Vaak gewoon op voorraad. Dat betekent dat je snel aan de slag kunt. Daarnaast onderhouden en repareren ze deze ladders. Dus wil je jouw ladder opnieuw in de lijnolie zetten? Neem dan contact op met Van Eldik Ladders. Ze helpen je graag!

About the author