Tips voor een lagere energierekening

Tips voor een lagere energierekening

Bij veel huishoudens kan de energierekening omlaag. Dit om een tweetal redenen; het verbruik is terug te brengen, en zij gaan niet voor de energieleverancier met de laagste tarieven. Lees in dit artikel hoe je eenvoudig de energierekening fors omlaag kan brengen.

Besparen op stroom door verspilling tegen te gaan

In veel woningen en bedrijven is er sprake van verspilling. Er is sluipstroom via opladers, printers, en andere apparatuur wat op stand-by staat. Vroeger ging het om weinig apparaten, maar nu we door de jaren heen veel meer hebben is die verspilling toegenomen. Het advies is dan ook om er op te letten. Liever de stekker uit het stopcontact dan dat er ‘s nachts onnodig elektriciteit door de meter gaat. Dit geldt ook voor de tuin. Aldaar is door de jaren heen ook steeds meer gekomen, niet uitzonderlijk is de loungeset een hele woonkamer compleet met buiten-tv. Als er geen gebruik gemaakt wordt van de tuin, bijvoorbeeld ‘s nachts als je slaapt en op de dag als iedereen op school en op het werk is, dan moet de tuin geen elektriciteit verbruiken. Toch lekt daar bij negen van de tien tuinen stroom weg. Een huishouden kan tot honderd euro per jaar verspillen aan sluipstroom. Het is dus financieel interessant om het tegen te gaan.

Gebruik alleen energiezuinige apparatuur

Een andere vorm van verspilling is te lang doorgaan met het gebruiken van oude apparatuur. Wederom het voorbeeld van die huiskamer in de achtertuin, daarbij is de schuur, en daarin staat een oude koelkast. De isolatie van het apparaat is aangetast omdat er een deukje in zit, misschien zelfs gevormd tot een roestplek, en de koelkast stamt nog uit de tijd dat het niet energiezuinig was. Die koelkast staat dan dag en nacht aan, dus de verspilling is enorm. Ondanks dat de koelkast nog niet defect is, het advies om het niet meer te gebruiken. In de keuken staat een nieuwere koelkast die wel energiezuinig is, enkel die gebruiken, en de oude afvoeren naar de milieustraat. Vaak zijn er in en om de woning of het bedrijf meer voorbeelden te vinden van verouderde apparatuur wat teveel verbruikt. Het niet storten is verkeerde zuinigheid, onnodig verkrijg je een hoge energierekening.

Stap over en begin met besparen

Allereerst is het verstandig om eerst een vergelijk energie via easyswitch uit te voeren. Aldaar tref je informatie over de werkwijze aan, en hoe energieprijzen tot stand komen. Als je besluit over te gaan naar een goedkopere energieleverancier, kun je eenvoudig een energieleveranciers kiezen. In enkele stappen en het verstrekken van wat gegevens, kun je over naar een voordelige leverancier wat honderden euro’s per jaar kan besparen.

 

About the author